Les cooperatives escolars de Manresa clouen un nou curs amb la venda dels seus productes al mercat de la Font de les Oques


29/05/2024

L'acte forma part del programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), adreçat a fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària

 

 

Un any més, el Mercat de la Font de les Oques de Manresa ha acollit una jornada especial gràcies a la presència de parades muntades pels alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles l'Espill, Institut Escola Manresa, Bages, La Salle i Puigberenguer, que han venut els productes que ells mateixos han creat al llarg del curs, en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE).

La presència d'aquestes parades ha tingut aquest matí una molt bona rebuda per part de la clientela d'aquest cèntric mercat, a la qual s'hi ha sumat també la visita de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; el regidor d’Educació, Pol Huguet Estrada, i el regidor d'Ocupació, Emprenedoria i Acció Comunitària, Lluis Vidal Sixto Orozco, que també han comprat alguns dels productes i han volgut donar suport al projecte.

En aquest curs 2023-24, el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) ha comptat amb la participació de 243 alumnes de 5è i 6è de Primària que han format 10 cooperatives: 52 Mans (l’Espill); IGUE, Som Futur i C Súper (Institut Escola Manresa); Kaicoop i Coopescola (Bages); Quina Sallenada! (La Salle); Petjades, Happiness i Imaginaris (Puibberenguer).

Fomentar els valors de l'emprenedoria

Cultura Emprenedora a l'Escola és una iniciativa impulsada conjuntament per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Manresa per difondre els valors, coneixements i habilitats de l'emprenedoria entre l'alumnat de cicle superior de l'educació primària.

Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la ciutat. El 10% dels beneficis obtinguts en la venda dels productes elaborats es destinarà a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG i la resta servirà per a fer una activitat conjunta amb els alumnes a l'aula.

El mes de març passat l'alumnat participant va ser rebut a l'Ajuntament de Manresa per rebre el CIF, document necessari per a totes les empreses i que les va constituir legalment com a cooperatives. Un cop fet aquest tràmit administratiu, les cooperatives escolars van iniciar l'elaboració dels productes que finalment s'han venut aquest dimecres al Mercat.Cultura emprenedora a l'Escola és un projecte que va començar a Manresa el curs 2012-2013 amb la participació d'una sola escola, l'Escola l'Espill. Posteriorment, s'han anat incorporant altres escoles i augmentant el nombre d'alumnes participants. Durant les primeres edicions del programa la venda de productes es va fer al Mercat de la Font dels Capellans. Els anys 2020 i 2021, amb motiu de les restriccions de la pandèmia sanitària, la venda de productes no es va poder fer al mercat. L’any 2022 la instal·lació de parades i la venda de productes es va ubicar al Mercat de la Font de les Oques (al carrer Carrasco i Formiguera), un mercat que se celebra cada dimecres, de 8 a 14 h, i on es pot comprar directament al productor. S'hi pot trobar mel, oli, embotit, formatges, verdures i fruita, entre altres productes de proximitat.

(*) Peu de foto: L’alcalde Marc Aloy i el regidor Sixto i Huguet han visitat avui les cooperatives escolars a la Font de les Oques

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web