La fira ExpoBages escalfa motors per la 42a edició, que se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de maig al centre de Manresa


15/05/2024

La fira multisectorial de referència a la Catalunya Central aposta de nou pel centre de la ciutat i omplirà d’expositors el Passeig Pere III, el carrer Àngel Guimerà, la plaça Neus Català Pallejà, la plaça Espanya i el carrer Josep Maria Planes

 

Els dies 24, 25 i 26 de maig el centre de Manresa acollirà la 42a edició de la fira multisectorial ExpoBages, amb més de 130 expositors, una vintena més que l’any passat, i un ampli programa d’activitats per a tots els públics, que ha estat presentat aquest matí per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, el regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta, i la presidenta de la Cambra de Comerç, Sílvia Gratacòs Gonzàlez, en representació de la comissió organitzadora de l’esdeveniment.

El Passeig Pere III, el carrer Àngel Guimerà, la plaça Neus Català Pallejà, la plaça Espanya, el carrer Josep Maria Planes i la plaça Sant Domènec sumaran un total de 2.159 metres lineals de fira —50 més que en la darrera edició—, en els quals es podran veure representants dels sectors de l’automòbil, l’artesania, la salut, l’esport, el turisme, els serveis a les persones, l’alimentació, la innovació, la indústria o la tecnologia, entre altres. El conjunt forma un gran aparador de propostes que posarà a l’abast del públic tocar, tastar i descobrir en primera persona una infinitat de productes i serveis.

 

Un dels punts destacats de la fira i que concentra la major part d’activitats és el TecnoBages, l’espai tecnològic que durant tota la setmana aproparà la tecnologia i la innovació a tots els públics. Des del dilluns 20 fins al divendres 24 el TecnoBages oferirà activitats dirigides a un públic professional i acadèmic, amb tallers, ponències, trobades i més. Des del dijous 23, la plaça Sant Domènec es convertirà en el centre neuràlgic de l’esdeveniment en dues carpes geodèsiques, que inclouran xerrades i tallers específics els dos primers dies i un programa més lúdic a partir de divendres a la tarda i fins diumenge, amb activitats per a tota la família: simuladors, tallers infantils, realitat augmentada, jocs variats, un escape room a l’aire lliure i, finalment, espectacles de combinen la màgia, el teatre i la ciència en el nou escenari, situat a la plaça Fius i Palà.

 

El TecnoBages d’enguany, doncs, comptarà amb dos espais coberts, un espai exterior i un escenari, en el qual es desenvoluparan les activitats de dijous a diumenge i es completarà amb la presència, també a la plaça Sant Domènec, del MNACTEC Bus a partir de divendres al matí, que, a través de 8 propostes interactives, convida el públic a viatjar al passat, el present i el futur de la nostra societat, per endinsar-se d'una forma innovadora en temes com els avanços tecnològics, la transició energètica, la cultura, el transport o el patrimoni industrial.

 

La fira ExpoBages està organitzada per l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Manresa.

 

Específicament, el programa del TecnoBages, impulsat per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires i ProManresa, compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i es basteix amb la col·laboració del MNACTEC, la Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC, la UPC Manresa, la UManresa, TIC Bages, l’Agenda Compartida de Manresa-Bages, la Biblioteca del Casino i Eurecat.

 

El programa complet de l’ExpoBages i del TecnoBages es pot trobar a la web

(*) Presentació de l'ExpoBages 

 

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web