El 6è Premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial es lliurarà el pròxim 19 d'octubre


04/10/2023

En aquesta edició, 13 projectes optaran a un premi organitzat de forma conjunta per l'Ajuntament de Manresa, l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, la FUB i la UPC, amb la col·laboració de CaixaBank, i amb l’objectiu d’incentivar projectes empresarials al Bages.

 

 

La sala d’actes d’EURECAT  acollirà el pròxim 19 d’octubre, a les 19 h,  l’acte de lliurament de la 6a edició de Premi Iniciatives de Desenvolupament Empresarial, un dels premis més importants en valor econòmic de la Catalunya Central, que té l’objectiu d’incentivar qualsevol classe de projecte empresarial de persones emprenedores a la comarca del Bages. El premi està impulsat de forma conjunta per l'Ajuntament de Manresa, l’Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori-Gest!, la FUB i la UPC, amb la col·laboració de CaixaBank.

El valor dels premis destinats en aquesta edició és d'un total de 12.000 euros, dels quals Gest! lliurarà 6.000 euros per premiar els millors projectes empresarials que s'atorguen en dues línies de dotació de premis, dels quals 5.000 euros són per  al projecte guanyador en activitat iniciada i 1.000 euros per a projectes sense activitat iniciada.

A més, hi haurà quatre premis complementaris -dos premis dotats per la FUB i dos per la UPC-. Per part de la FUB hi haurà dos premis per a les dues línies (activitat iniciada i no iniciada) consistents en dues beques de 1.500 euros en concepte de beca d'estudis de postgrau o màster en l'àmbit d'empresa, de l'Escola de Postgraus del Campus Manresa de la UVIC-UCC. Per part de la UPC, hi haurà dos premis per a les dues línies (activitat iniciada i no iniciada), consistent en ajuts de 1.500 euros en concepte d'ajut al desenvolupament i prototipatge del projecte guanyador, que s'haurà de desenvolupar a les instal·lacions de l'EPSEM en els sis mesos posteriors al lliurament del premi.

Al guardó s’hi poden presentar tota classe de projectes, tant de nova creació com en funcionament, siguin persones físiques o de qualsevol tipus de persona jurídica. El període de recepció de projectes va finalitzar el 15 de juliol passat.

13 projectes empresarials optaran als premis

Aquest 2023, els organitzadors del premi han rebut un total de 13 projectes, 8 dels quals són d’activitat iniciada i 5 sense activitat iniciada. Durant l’acte d’entrega de guardons, es donaran a conèixer els tres projectes més ben puntuats de les dues categories. A continuació es llegirà l’acta del jurat amb el nomenament dels dos projectes guanyadors.

Al llarg de les sis edicions del premi s’han concedit 65.000 euros en ajuts per a projectes emprenedors. En total, s’han presentat prop d’un centenar de projectes –una mitjana de 16 projectes per any- de sectors diferents: Enginyeria, e-commerce, restauració, disseny, software, salut, suport familiar, serveis, agricultura ecològica, cooperatius, educació, entre altres.

Des de Gest! es considera que aquest premi és una iniciativa que pot servir d’exemple i motivació per al conjunt d’emprenedors, amb l’objectiu de portar a bon port les seves idees creadores i per incrementar les seves activitats empresarials.

 (*) Peu de foto: Els representants de les institucions organitzadores van signar el conveni el maig passat a l’Ajuntament de Manresa

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web