S'obre el termini per la sol·licitud d'ajudes a empreses per a la contractació de persones en situació d'atur


02/06/2023

El termini per a presentar les sol·licituds s'inicia avui 2 de juny i finalitza el 22 de setembre de 2023. Cal demanar les ajudes a través del portal de tràmits de la seu electrònica de l'Ajuntament de Manresa.

 

El consistori manresà ha convocat ajudes a empreses per a la contractació de persones en situació d’atur amb una dotació total de 100.000 euros. Les subvencions cobreixen el 100% dels costos salarials de la contractació de les persones treballadores fins a un màxim de 6 mesos dins d'aquest 2023. Cada empresa pot optar a dues subvencions que s’atorgaran per estricte ordre d’arribada de les sol·licituds.

La subvenció cobreix el salari brut mensual, incloses la prorrata de les pagues extraordinàries i les quotes de seguretat social a càrrec de l'empresa. Una de les novetats d'enguany és que els ajuts estan enfocats a la contractació concreta d'una desena de perfils professionals, entre els quals, el de peó en empreses del metall, construcció i instal·lacions, personal administratiu i personal de neteja, entre altres.  Aquests perfils han estat seleccionats a partir de l'experiència professional de les persones que integren la borsa de treball gestionada per ProManresa i també a partir de les necessitats ocupacionals del territori.

A l’hora de presentar la sol·licitud, les empreses interessades hauran d’especificar el perfil professional que necessiten d'acord amb els perfils fixats a la convocatòria, el lloc de treball a cobrir, les tasques a realitzar, la formació requerida i altres competències, així com la data prevista d'incorporació. Posteriorment i conjuntament amb els serveis de ProManresa, es treballarà en la cerca de candidats i executar l'ajut a partir de la contractació.

Per accedir a la subvenció, caldrà oferir un contracte indefinit i amb jornada laboral igual o superior a 20 hores. Donat que els costos varien en funció del perfil contractat i del conveni col·lectiu vinculat, els ajuts estaran estipulats entorn els 5.000 i 7.000 euros per empresa, cadascuna de les quals pot sol·licitar un màxim de dues ajudes. Poden demanar aquestes subvencions les empreses o entitats domiciliades o amb un centre de treball al Bages que estiguin al corrent de les obligacions tributàries amb les administracions.

Enguany, les sol·licituds s'atorgaran per estricte ordre d'arribada una vegada efectuades les verificacions oportunes i fins a exhaurir la dotació pressupostària. El termini de sol·licituds finalitza el dia 22 de setembre i es pot realitzar de forma telemàtica a l'apartat de tràmits de la seu electrònica de l'Ajuntament de Manresa. 

Les empreses interessades poden consultar més informació en el web de ProManresa i iniciar el procés de sol·licitud en aquest enllaç. Addicionalment, l’Ajuntament ha creat un equip de suport per atendre dubtes al qual es poden adreçar a través del correu electrònic prospeccio@ajmanresa.cat

Aquestes ajudes compten amb el suport de la Diputació de Barcelona en el marc dels Fons de Prestació dels Plans Locals d'Ocupació 2023.

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web