Ja hi ha 25 empreses confirmades per a la Fira de l'Ocupació del Bages, que es farà el dia 27 d'abril


20/04/2023

És la xifra més alta d’empreses des de l’any 2019. La fira és un punt de trobada entre persones que busquen feina i empreses que necessiten trobar nous professionals


 

25 empreses ja han confirmat la seva assistència a la Fira de l’Ocupació del Bages, que tindrà lloc el dijous 27 d’abril al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. Es tracta d’empreses que necessiten incorporar nous professionals a les seves plantilles i que aprofitaran la fira per conèixer possibles candidats. Es tracta de la xifra de participació més alta des de l’any 2019, quan es va fer la segona edició de la fira. Enguany s’arriba a la sisena edició. La Fira de l’Ocupació del Bages, coorganitzada per la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Manresa, és l’acte central de la Setmana de l’Ocupació que se celebrarà durant tota la setmana vinent. Està adreçada principalment als joves menors de 30 anys.

 

Les empreses que participaran a la fira són Larsa (Montserrat), Fundació Althaia, Denso, Ausa, Oliva Torras, Cots i Claret, Leroy Merlin, ICL, Bonàrea, Sant Andreu Salut, Gremi d’Instal·ladors, Sud Renovables, Thor Especialidades, Formatgeries Montbrú, Top Cable, Masats, Casa Mas, Aigües de Manresa, Grup Llobet, Avinent, Ampans, Carrefour, Grup Vilà Vila, McDonald’s i el CAE. A més, també hi haurà els estands de ProManresa, la Cambra de Comerç de Manresa i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 

L’horari d’obertura de la fira serà de 9 del matí a 2 del migdia i de 3 a 5 de la tarda, amb entrada lliure. Les persones que hi assisteixin, a més de deixar el currículum als estands de les empreses i presentar-se personalment als seus responsables de recursos humans, podran consultar una cartellera amb ofertes de treball i participar en diferents activitats per incrementar les seves possibilitats de trobar feina.

 

Les activitats començaran a les 9.30 del matí amb un taller on s’explicarà com fer un currículum eficient. A les 10.30, al pati del Museu, hi haurà un escape room per perfeccionar les competències. A les 11 i a les 15.30 es farà un taller per aprendre a preparar un ‘elevator pitch’ i a les 12.15 una xerrada titulada “Els oficis no tenen gènere”. A més, durant tot el dia els assistents podran fer-se una foto professional per al currículum i revisar-lo amb l’acompanyament d’experts.

 

La Fira de l’Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra de Comerç de Manresa dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

La Setmana de l'Ocupació, del 24 al 27 d'abril

 

L’Ajuntament de Manresa, a través de ProManresa, organitza del 24 al 27 d’abril la Setmana de l'Ocupació del Bages, amb un seguit d’activitats presencials adreçades a persones que busquen feina i també a professionals de Recursos Humans i d’orientació laboral. La proposta es consolida en la seva tercera edició com un referent d’activitats, amb l’objectiu de fomentar l’ocupació de qualitat. Les activitats estan organitzades per ProManresa (amb la col·laboració de Manresa Treball Jove i Campus Manresa) i la Cambra de Comerç de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les inscripcions als tallers i xerrades es poden consultar a la web de ProTreball.

 

 (*) Peu de foto: El Museu de l'Aigua i el Tèxil tornarà a acollir la nova edició de la Fira de l'Ocupació del Bages 

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web