Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa adjudica els tres espais del nou viver d'artesania de la Plana de l'Om

L'Ajuntament de Manresa adjudica els tres espais del nou viver d'artesania de la Plana de l'Om


03/08/2023

El local, ubicat als baixos de la Casa Oller, s’està acabant d’adequar amb la voluntat que les artesanes puguin obrir a finals de setembre.

 

L’Ajuntament de Manresa ha adjudicat els tres espais del nou viver d’artesania que obrirà portes a la Plana de l’Om a tres propostes d’artesanes basades en la joieria i el tèxtil: Dora Donciu (Trifonn), amb una experiència de més de 18 anys cosint joies amb vidre japonès d’alta qualitat, Marta Camps (Pedres del món), que elabora detalls de pedra vestides de plata o de ferro, entre altres, i Rosa Barreda (Amacdhisteria), que confecciona a mà complements tèxtils per al dia a dia.

 

El nou viver estarà ubicat a la Plana de l’Om número 7, als baixos de la Casa Oller, declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). En aquests moments, s’està acabant d’adequar amb la voluntat que les artesanes puguin obrir a finals de setembre.

 

Tal com ja es va explicar, el funcionament serà molt similar al del viver que ja funciona a la Muralla del Carme, que sota el nom de ‘L’Artífex’ acull, des del desembre del 2020, tres propostes comercials d’artesania. A la Plana de l’Om, el nou local també disposa de tres zones —de 33 metres quadrats cadascuna— perquè les tres artesanes puguin iniciar la venda al detall del seu producte artesanal a un preu de lloguer assequible. Es faran contractes d’arrendament per una durada de quatre anys, que es podran prorrogar un any més. El preu serà de 193 euros al mes (inclou l’IVA i els subministraments).

 

Per donar continuïtat al projecte inicial de la Muralla, aquest nou viver s’ha batejat amb el nom de ‘Artífex La Plana’.

 

 

Aliança amb AMPANS, en l’impuls del segon viver

 

El segon viver d’artesania de Manresa s’ha gestat amb la col·laboració d’AMPANS, que projectava en aquest local un espai d’exposició i botiga de productes d’elaboració artesanal, en la seva aposta per acostar-se als municipis i tenir presència en la vida comunitària. L’Ajuntament va proposar a la fundació fer ús compartit d’aquest espai mitjançant un lloguer assequible per acollir el segon viver d’artesans de la ciutat. AMPANS hi portarà a terme un projecte d’art inclusiu amb l’elaboració in situ de productes d’artesania, i també d’exposició i venda dels vins Urpina, formatges Muntanyola, articles de disseny que crea amb palets que van a rebuig i articles regal. Compartirà espai amb les artesanes que s’hi allotjaran.

 

 

Fomentar l’artesania

 

Amb el nou viver, l’Ajuntament de Manresa pretén fomentar l’emprenedoria artesanal i la visualització de nous projectes, i apuntalar comercialment el Centre Històric. L’objectiu és que les persones interessades en obrir nous negocis puguin disposar d’un local a un preu assequible que les ajudi a començar, i que un cop acabat el període de temps establert (d’un màxim de cinc anys) facin el pas d’obrir el seu propi local al Centre Històric, deixant pas lliure a una nova fornada d’artesans i artesanes que podran iniciar la seva aventura als vivers.

 

En el cas del viver de la Plana, a més, el projecte permet mostrar patrimoni històric de la ciutat, ja que el local està ubicat als baixos de la Casa Oller (segles XIV-XVIII), declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

 

 

(*) Peu de foto: Les artesanes Dora Donciu, Rosa Barreda i Marta Camps; Nora Cuello, educadora d’AMPANS, i Cristina Llohis, directora d’Atenció Diürna d’AMPANS; la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Manresa, Tània Infante Martínez, i la tècnica del Centre Històric

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web