La tercera brigada de barri es posa en marxa a la Font dels Capellans


26/06/2024

La brigada de barri es va iniciar el 2022 al Xup i l'any passat va tenir continuïtat a la Balconada. Enguany, aterra a la Font dels Capellans. El projecte permet donar feina a persones del barri que es troben en situació d’atur, així com formació en manteniment polivalent de l’espai públic, ja que es realitzen tasques de reparacions, arranjaments i pintura, entre altres

 

La tercera brigada de barri ja s’ha posat en marxa a la Font dels Capellans. Es tracta d’un projecte que permet donar feina a persones del barri que es troben en situació d’atur, així com formació en manteniment polivalent de l’espai públic, ja que es realitzen tasques de reparacions, arranjaments i pintura, entre altres.

Aquest matí, el regidor d’Ocupació i Emprenedoria, Lluís Vidal Sixto Orozco, i la regidora de Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Mariana Romero Salguero, han fet una visita a la nova brigada acompanyats de representants de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font dels Capellans.

Tal com han detallat els regidors, el projecte es va iniciar el 2022 al barri del Xup i l’any passat va tenir continuïtat a la Balconada, en dues experiències que han estat valorades de manera molt positiva. A la Font dels Capellans, la brigada està formada per quatre persones que, durant sis mesos, portaran a terme accions de millora i rehabilitació, supervisades per un monitor que també ha estat contractat expressament per aquesta acció.

Entre les tasques que tindran encomanades hi ha la reparació de trams de vorera, arranjaments en edificis públics i reparació i instal·lació de mobiliari urbà, com per exemple bancs o papereres. La brigada actuarà, sobretot, en les zones les concorregudes del barri, com ara els voltants de l’escola La Font, de la sala polivalent o del carrer Fra Jacint Coma i Galí.

El projecte de la brigada de barri està liderat per l’Ajuntament de Manresa i es porta a terme a través de ProManresa, de manera coordinada amb l’Associació de Veïns i Veïnes i amb el personal tècnic del Pla de Desenvolupament Comunitari. Està subvencionat per la Diputació de Barcelona.

(*) Peu de foto: la regidora de Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Mariana Romero Salguero i el regidor d’Ocupació i Emprenedoria, Lluís Vidal Sixto Orozco amb l'equip de la brigada

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat