30 PlusEl programa 30plus ofereix a través d'entitats promotores com l'Ajuntament de Manresa, ajuts a les empreses per a la contractació de persones en situació d'atur a partir de 30 anys i preferentment majors de 45 anys del territori (en el nostre cas, de la comarca del Bages).

El programa s'inicia el proper 1 d'octubre de 2023 i el període de contractació va de l'1 d'octubre a l'1 d'abril de l'any següent.

L'import de la subvenció és de 1.260,00 euros/mes per un període d'entre 6 i 9 mesos, tenint en compte que la data màxima de finalització del període subvencionat és el 30 de setembre de 2024.

Al llarg del programa es porten a terme diverses accions amb empreses i participants: prospecció, orientació i seguiment de les persones participants, formació a mida del lloc de treball, suport a les empreses en la sol·licitud, seguiment i justificació de la subvenció.  

A QUI S'ADREÇA:

Persones aturades majors de 30 anys i empreses que vulguin contractar treballadors i tenir un ajut per la contractació.

OBJECTIU:

El programa 30 plus té com a objectiu facilitar la incorporació de persones de 30 anys i més a les empreses.


REQUISITS:

El 60% dels contractes seran per a persones desocupades majors de 45 anys.

El 25% per a persones aturades de llarga durada.

El 15% restant per a persones majors de 30 anys.

ACCIONS / ACTIVITATS:

Es treballa amb dues línies d'actuació:

Les persones majors de 30 anys i en situació d'atur, que participin en el programa rebran: orientació i acompanyament en el procés de contractació; un mínim de 20 i màxim de 100 hores de formació relacionada amb el lloc de treball, i experiència professional mitjançant un contracte de treball.

Les empreses participants rebran candidats adequats als perfils demanats; formació flexible i adaptada al lloc de treball, i subvenció de 1260,00€/mes per jornada completa i proporcional en jornades parcials amb un màxim de 9 mesos.

Per a aquesta convocatòria s'han atorgat a l'Ajuntament de Manresa (ProTreball) 50 participants en el marc d'aquest programa.

TÈCNIQUES RESPONSABLES:   MÒNICA SELLARÈS / ESTHER RUIZ

 “ Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal – Ministerio de Empleo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del Programa 30 Plus, regulat per ORDRE TSF/132/2018, de 30 de juliol”

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat