Xarxes socials


Des de l'aparició d'internet i, sobretot, de les xarxes socials, han sorgit noves possibilitats per a la recerca de feina i la gestió de xarxes de contactes. S'han ampliat considerablement tant les possibilitats de comunicació entre persones com els canals de comunicació entre les empreses i les persones candidates.

LinkedinViadeo i Xing són plataformes de networking a Internet, on es poden gestionar i establir contactes professionals. Ofereixen nombroses opcions per a contactar, buscar persones per nom, ciutat, sector, empresa, àrees d'interès, etc., i inclouen grups temàtics i fòrums per a plantejar qüestions i intercanviar informació o opinions sobre temes específics. També compten amb una secció d'ofertes de treball.

A més existeixen altres aplicacions com:

BeKnown, aplicació de Facebook per a la recerca de feina. Funciona com una xarxa social professional paral·lela però independent. A BeKnown es poden cercar els contactes de Facebook o d'altres i les ofertes de feina de Monster. A més permet fer i demanar recomanacions.

BranchOut, una altra aplicació de Facebook per a la recerca de feina. Es poden cercar els contactes de Facebook o d'altres i cercar ofertes de feina; fer i demanar recomanacions i importar el CV des d'un document.

Workmunity, aquest portal, que combina la recerca de feina i el networking, es caracteritza perquè ofereix la possibilitat a les empreses i als candidats de posar els seus anuncis de manera gratuïta.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat