Treball a l'estranger


Treballar a l'estranger és una opció cada vegada més contemplada per persones en recerca de feina. Sobretot es tracta de persones joves però també augmenten les persones interessades de més edat.

Si estàs interessat/da en treballar a l'estranger la xarxa EURES i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya tenen informació que poden ser de gran utilitat en el procés de cerca de feina.

A la web de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya hi ha un recull extens d'agències que es dediquen a oferir diverses ofertes de treball (tant qualificat com no qualificat) com estades en pràctiques. Són el recurs més utilitzat perquè, tot i que solen cobrar alguna tarifa, faciliten tots els tràmits i les gestions.

També es poden consultar diverses borses de treball a Internet per treballar a altres països. Estan classificades per si són generals o per sectors laborals i es destaquen les que estan adreçades especialment als joves. També hi ha agrupacions per països. Si utilitzes les borses, recorda que hauràs de fer directament les gestions amb les mateixes o en alguns casos amb les pròpies empreses.

A més en la web de la Direcció General de Joventut hi ha un interessant recull d'informacions generals sobre treballar a l'estranger, com per exemple consells per trobar feina a Europa, convalidacions acadèmiques i professionals, models del CV europeu, cerca d'ambaixades i consolats...

En aquest enllaç podràs trobar informació general i les agències com les borses.


Al seu torn, la xarxa EURES és una iniciativa de la Comissió Europea per afavorir la mobilitat professionalitat entre països europeus (els 27 membres de la Unió Europea més Noruega, Liechtenstein , Islàndia i Suïssa). 

EURES disposa d'un portal amb ofertes que es poden cercar per exemple, per país o regió, per sector o ofici o per tipus de contacte.  Podeu accedir al portal EURES a través d'aquest enllaç.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat