Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El programa Singulars 2021 preveu atendre 40 joves que actualment no estudien ni treballen

22/02/2022

En la passada edició, el 80% dels participants van trobar feina o van retornar al sistema educatiu a través d’aquest programa que crea sinergies entre hoteleria, mecànica i robòtica.

El programa Singulars “BAGES JOVE 2021, INSERLAB 4.0” és un projecte de formació i inserció, dissenyat per millorar l’ocupabilitat de joves d’entre 16 i 29 anys inscrits a Garantia Juvenil i en situació d'atur i/o fora del sistema educatiu. És la tercera edició que l’Ajuntament de Manresa, l’Escola Joviat, el Centre de Formació Pràctica Lacetània i la fundació AMPANS s’uneixen per impulsar-lo.

L’objectiu del programa és fer evolucionar el perfil dels joves perquè sigui més competitiu dins del mercat laboral, aprofitant les seves habilitats i incrementant la seva motivació per créixer professionalment.

Aquest curs, es preveu atendre a un total de 40 joves i mantenir l’elevat percentatge d’inserció assolit als anteriors programes. En la passada edició, el 80% dels joves participants van trobar feina o van retornar al sistema educatiu. Davant els notables resultats, les quatre entitats impulsores han pres la decisió mantenir el format i ampliar places.

Mitjançant una metodologia pràctica i experiencial, s’oferirà a dos grups de joves dues formacions professionalitzadores segons els seus perfils. D'una banda, un grup de 20 joves realitzarà un Certificat de Professionalitat en Operacions auxiliars de fabricació mecànica (desenvolupat per AMPANS i el Centre de Formació Pràctica) i, d'altra banda, un segon grup de 20 joves duran a terme un Certificat de Professionalitat d'Operacions bàsiques d’auxiliar de cuina (dut a terme per l’Ajuntament De Manresa i l’Escola Joviat). Tots ells, rebran una formació a mida en fonaments en robòtica.

Paral·lelament, es desplegarà un itinerari d'orientació individualitzat per a cada participant, promovent en aquest cas les habilitats socials dels joves i estimulant les seves pròpies capacitats.

Tots els participants tindran la possibilitat de fer pràctiques a empreses, que els permetrà tenir un primer contacte amb el món laboral i posar en pràctica els coneixements adquirits a la formació. Ja ha estat demostrat en anteriors edicions que el fet de dur a terme unes pràctiques amb èxit incrementa les possibilitats d’obtenir un contracte de treball.

Està estipulat que durant tot el programa els i les joves participin en un total de 20 activitats de voluntariat, enfortint així els seus valors personals i d’interacció amb la comunitat. De la mateixa manera, es faran 10 visites a empreses del territori, per tal de conèixer en primera persona com és l’entorn productiu, el seu funcionament i quines són les competències que més valoren les empreses a l’hora de buscar candidats o candidates.

Així, a l’objectiu del programa de millorar l’ocupabilitat dels participants, s’hi suma el de fomentar les seves competències personals i professionals, amb la finalitat que puguin arribar a definir el seu objectiu professional, el qual es basarà primordialment en la seva inserció sociolaboral o bé el retorn del sistema educatiu.

Per a tots els joves que puguin estar interessats, els propers dies 22 i 23 de febrer, a les 16h, AMPANS durà a terme una sessió informativa per tal d’explicar més detalladament en què consisteix el programa Singulars “BAGES JOVE 2021, INSERLAB 4.0”. La sessió serà al Centre de

 

Formació AMPANS Activa, situat al Carrer Barcelona 21 de Manresa. En cas de no poder-hi acudir presencialment, només caldrà comunicar-ho i es farà arribar un enllaç per a connectar-se de forma virtual. Es prega confirmació d’assistència a la sessió mitjançant WhatsApp al 660382416, telèfon al 935241331 o al correu electrònic eromera@ampans.cat.

Dimarts 1 de març l’Escola Joviat i el CIO també oferiran una sessió informativa. A les 15h a l’Escola Joviat, al carrer Folch i Torres 5-13 de Manresa, mateixes instal·lacions on es realitzarà la formació de Certificat de Professionalitat en Operacions Bàsiques d’auxiliar de cuina. Les persones interessades a rebre més informació així com en assistir a aquesta sessió, poden contactar enviant un WhatsApp al 609713521 o per correu a rlloret@ajmanresa.cat.

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.