S'obre la inscripció als joves interessats a crear una cooperativa


06/07/2023

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa que consisteix a orientar i acompanyar joves d’entre 16 i 30 anys que vulguin saber com crear una cooperativa per oferir un servei a les persones. La iniciativa té per objectiu promoure l’autoorganització juvenil a través d’activitats relacionades amb l’economia social i solidària.

 

L’Ajuntament de Manresa ha obert la inscripció als joves d’entre 16 i 30 anys que vulguin aprendre a crear una cooperativa a través de la qual poder oferir un servei a les persones o entitats de l’entorn. El projecte s’emmarca dins el programa "Ocell de foc" de la Generalitat de Catalunya per tal d’apropar als joves el món del cooperativisme i els valors de l’economia social i solidària i acompanyar-los a tirar endavant els projectes que vulguin emprendre.


Grups formats per com a mínim 4 joves cadascun rebran formació del personal tècnic de ProEmpresa de l’Ajuntament de Manresa sobre competències i, posteriorment, els orientaran per definir la idea de projecte i els acompanyaran en el procés simulat de creació i gestió de la cooperativa. En tot aquest recorregut, també comptaran amb l’ajuda de membres de cooperatives del territori que els faran de mentors i els guiaran en el desenvolupament del projecte a través de la seva pròpia experiència. Tot i que en un primer moment, es tracta d’una simulació, hi haurà la possibilitat de convertir el projecte en prova pilot i exercir a petita escala l’activitat econòmica ideada pels joves.



La formació, acompanyament i activitat dels grups tindran una durada aproximada d’un mes i mig, es desenvoluparan en dependències municipals, o a l’espai que es consideri oportú, i en horaris adaptats a les necessitats dels i les joves. Les persones d’entre 16 i 30 anys que estiguin interessades a rebre aquest acompanyament caldrà que enviïn un correu a proempresa@ajmanresa.cat   



"Ocell de foc" i "Cooperatives Juvenils de Serveis"



El programa "Ocell de foc" és una iniciativa de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya que inclou diversos projectes, tots ells amb l’objectiu comú de vetllar pel benestar emocional dels joves, ajudar-los a millorar la qualitat de vida i fomentar la seva inserció laboral o retorn al món de la formació. L’Ajuntament de Manresa ha escollit, entre aquests projectes, el de "Cooperatives Juvenils de Serveis" per tal de fomentar l’autoocupació entre els joves, aproximar-los en l’autoorganització col·lectiva, fomentar l’empoderament col·lectiu i acostar-los al món del cooperativisme i als seus valors.

 


L’"Ocell de foc" a les comarques de Bages, Moianès i Solsonès està impulsat per l’Ajuntament de Manresa a través de ProEmpresa amb el suport d’Espai Èmfasi, AMPANS, CAE, la xarxa assistencial Althaia i la Fundació Germà Tomàs Canet.



Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat