La Setmana de l'Ocupació del Bages arriba a la tercera edició del 24 al 27 d'abril, amb la Fira de l'Ocupació com a acte central


04/04/2023

La fira, organitzada per la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament de Manresa, tindrà lloc el 27 d’abril. ProManresa organitzarà els dies previs activitats per donar estratègies a les persones que busquen feina, amb l’objectiu de posar-les en pràctica a la fira, que ja compta amb la presència confirmada de setze empreses. Un ‘escape room’ per perfeccionar les competències professionals és una de les novetats d’enguany.

 

L’Ajuntament de Manresa, a través de ProManresa, organitza del 24 al 27 d’abril la tercera edició de la Setmana de l'Ocupació del Bages, amb un seguit d’activitats presencials adreçades a persones que busquen feina i també a professionals de Recursos Humans i d’orientació laboral. El programa inclourà com a acte central la Fira de l’Ocupació del Bages, el dijous 27 d’abril, on les persones que busquen feina podran contactar amb les empreses i posar en pràctica les estratègies. La Fira, que arriba a la sisena edició, s’organitza de forma conjunta entre la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament. De moment, ja hi ha confirmada la presència de setze empreses.
 

La Setmana de l’Ocupació es consolida en la seva tercera edició com un referent d’activitats, amb l’objectiu de fomentar l’ocupació de qualitat. Les activitats estan organitzades per ProManresa (amb la col·laboració de Manresa Treball Jove i Campus Manresa) i la Cambra de Comerç de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les inscripcions als tallers i xerrades estaran obertes en els pròxims dies al web de ProTreball.
 

La Setmana s’inaugurarà el dilluns 24 amb una jornada a la Cambra de Comerç de Manresa sobre l’impacte dels canvis tecnològics i les competències professionals en la gestió dels departaments de Recursos Humans de les empreses. La jornada està dirigida als responsables de direcció i gestió de les persones de les empreses del territori.
 

El mateix dilluns, a l’Oficina Jove, es farà el taller “Com ser seleccionat a Infojobs (70% d'efectivitat)”, amb l’objectiu de donar eines i consells per millorar la competitivitat en el portal d’ofertes de feina líder a l’estat.
 

L’endemà, dimarts, es farà una activitat poc habitual: la visita als tallers dels vehicles de competició dels estudiants d’UPC, Dynamics i Synergy, que, conjuntament amb el Centre de Formació Pràctica, exposaran quines formacions, professions i empreses s’amaguen darrere d’aquests vehicles. A la tarda, a ProTreball es durà a terme un taller dirigit tant a personal tècnic dels Serveis Local d’Ocupació de la comarca com a empreses, on s’exposaran metodologies innovadores per treballar les competències. Aquest és un dels aspectes clau en la selecció d’un bon candidat i forma part també del treball d’orientació de les entitats.
 

Dimecres, com a dia previ a la Fira, l’OfiJove al Campus tindrà un punt de revisió de currículum exprés al Campus de la UPC, durant tot el dia, per repassar i millorar in situ aquest element clau en la cerca de feina. Dies abans, el 19 d’abril, també s’haurà celebrat la mateixa activitat al Campus d’UManresa. El mateix dimecres 26, a ProTreball, durant el matí s’oferirà el taller pràctic “Talent sènior. Com trobar feina amb més de 45 anys”, enfocat a una franja d’edat amb unes necessitats específiques quan entra en processos de selecció de treball.

El Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa acollirà la sisena Fira de l’Ocupació del Bages
 

La Fira de l’Ocupació del Bages, organitzada per la Cambra de Manresa i ProManresa, tornarà al Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa (antic Museu de la Tècnica) el dijous 27 d’abril, en el que serà l’acte central de la Setmana de l’Ocupació. De moment, hi ha confirmada la presència de setze empreses, que hi seran per buscar nous perfils professionals per ampliar les seves plantilles. Són Larsa (Montserrat), Fundació Althaia, Denso, Ausa, Oliva Torras, Cots i Claret, Leroy Merlin, ICL, Bonàrea, Sant Andreu Salut, Gremi d’Instal·ladors, Sud Renovables, Thor Especialidades, Formatgeries Montbrú, Top Cable i McDonald’s. A més, també hi haurà els estands de ProManresa, la Cambra de Comerç de Manresa i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
 

La Fira de l’Ocupació és un punt de trobada entre persones que busquen feina i empreses que necessiten ampliar plantilla, amb el focus especialment posat en els joves menors de 30 anys, un dels grups que registra uns índexs d’atur més elevats.  A la fira, els assistents poden contactar directament amb els responsables de Recursos Humans de les empreses, presentar el seu currículum i conèixer les vacants que tenen i els perfils professionals que necessiten. Es tracta d’una molt bona oportunitat per a joves que s’introdueixen al mercat laboral, però també per tots aquells que volen millorar o canviar de feina. Les cinc edicions que s’han fet fins ara han donat com a resultat diverses contractacions per part de les empreses als assistents a la fira.
 

Per segon any consecutiu, durant els mesos de febrer a abril, des de ProManresa s'han fet 38 tallers de currículum a alumnat als instituts Lluís de Peguera, Cal Gravat, Lacetània i Pius Font i Quer. Aquest taller s'ha adreçat als estudiants que estan a punt de finalitzar els estudis d'ensenyament postobligatoris (cicles formatius de grau mitjà i superior i batxillerat), amb l'objectiu de donar-los eines per a millorar la presentació del seu currículum i, alhora, animar-los que s'apropin a la Fira, un esdeveniment que els ha de servir per fer ‘networking’, conèixer les empreses del territori i acostar-los a l’entorn laboral.
 

Un ‘escape room’ i revisió exprés de currículums
 

Els assistents a la fira podran participar en diferents activitats com la revisió exprés de currículums i un taller per fer el currículum més eficient. Com a novetat es farà un ‘escape room’ per perfeccionar les competències, un taller de preparació d’un ‘elevator pitch’ i un taller de fotografia per al currículum.
 

La Fira de l’Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra de Comerç de Manresa dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil.
 

Programa d’actes de la Setmana de l’Ocupació del Bages
 

Dilluns 24 d’abril

  • Jornada Inaugural: "Talent, tecnologia i desenvolupament personal. Els desafiaments del demà", dins del cicle "Reptes de futur en recursos humans”. A càrrec de Juan Antonio Gómez García. De 9 a 10.30 h a la Cambra de Comerç.
  • Com ser seleccionat a Infojobs (70% d'efectivitat). A càrrec de Francesc Gelida. De 9 a 14 h, a l’Oficina Jove.

Dimarts 25 d’abril

  • Quines professions hi ha darrere dels vehicles de competició? A càrrec de Dynamics, Synergy i el Centre de Formació Pràctica. D’11.30 a 13 h, al Recinte Pirelli.
  • Metodologia del mapa de talent. Recursos pràctics i innovadors per treballar les competències. A càrrec de Carlos Bella. De 15 a 19 h, a ProTreball (Sessió prèvia el 18 d’abril).

Dimecres 26 d’abril

  • OfiJove al Campus. Revisió de CV exprés. De 10 a 13 h i de 15.30 a 16.30 h, al Campus d’UPC (19 d’abril al Campus d’UManresa).
  • Talent sènior. Com trobar feina amb més de 45 anys. A càrrec de Cèlia Hil. De 10 a 12 h, a ProTreball.

Dijous 27 d’abril

  • Fira de l'Ocupació. De 9 a 14 h, i de 15 a 17 h, al Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa (Ctra. de Santpedor, 55). Amb la presència d’empreses que necessiten ampliar les seves plantilles, tallers per millorar el currículum, preparació d’ ‘elevator pitch’, ‘escape room’ per perfeccionar les competències i espai de fotografia professional per als currículums.

(*) Fotografia: Imatge de l’any passat de la Fira de l’Ocupació


-
Document adjunt: Tríptic de la Setmana de l'Ocupació del Bages 2023

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat