PROMANRESA INICIA ELS ESPAIS DE RECERCA DE FEINA


15/03/2023

Aquest mes de març hem iniciat el programa dels Espais de Recerca de Feina, que té com a objectiu ajudar les persones en situació d'atur i fer més eficient la seva recerca de feina 

 

S’ha iniciat el programa Espais de Recerca de feina i estarà obert, a qui hi vulgui participar, fins l’octubre 2023. La finalitat d’aquest recurs és ajudar a les persones que estiguin en situació d’atur, a buscar feina utilitzant les eines digitals i es realitza a l’aula d’informàtica de ProTreball.

Els requisits que han de tenir les persones interessades per participar són:

-Estar inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d’ocupació, no ocupades (DONO).

-Saber llegir i escriure en català o castellà

-Tenir clares les ocupacions objectiu, és a dir, saber quina o quines feines s’estan buscant amb un projecte professional definit i viable.

-Tenir disponibilitat per assistir a 8 sessions

El programa contempla dues activitats diferenciades depenent del punt de partida de la persona i del nivell de coneixement que tingui de l’ús de l’ordinador:

  • Per a aquelles persones que no tinguin coneixements d’informàtica poden iniciar-se en l’ús de l’ordinador a través d’unes sessions formatives que es fan cada divendres de dues hores i mitja de durada. Aquí, s’aprèn a utilitzar el correu electrònic, a navegar per Internet i a editar textos fins assolir autonomia suficient en l’ús de les eines informàtiques i poder passar així, al grup de recerca activa de feina que es fa la resta de la setmana.

 

  • Per a les persones que ja saben utilitzar l’ordinador poden començar a fer una recerca activa de feina més eficient accedint a ofertes de feina a través dels portals d’internet i comptant amb el suport del personal tècnic d’orientació. El fet d’assistir regularment a l’aula facilita que la recerca de feina sigui més  sistemàtica i organitzada. Per això, ha d’haver el compromís d’assistir un mínim de vuit sessions i un màxim de dotze en horari de 9 a 13h, dos cops per setmana (dilluns i dimecres o bé, dimarts i dijous).

El valor afegit que aporta a la persona el fet d’assistir a l’aula de l’Espai de Recerca, es que aquesta, pot compartir inquietuds i dubtes sobre la recerca de feina amb el personal tècnic i també amb la resta de participants que també busquen feina. S’ajuda a adaptar el currículum a les ofertes de feina i a les autocandidatures, s’ofereix suport per preparar el procés de selecció (l’entrevista de feina, les dinàmiques de selecció que utilitzen les empreses), així com també l’accés a material de suport, recursos i informació sobre els canals de recerca, llistats d’empreses de determinats sectors, recursos formatius, etc.

Les persones interessades que vulguin venir, han de trucar al telèfon gratuït del SOC, el 900 800 046 i dir que volen venir als Espais de Recerca de Feina.

 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat