Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa incorpora a la seva plantilla vuit joves extutelats i en risc d'exclusió social en el marc del Programa Treball i Formació de la Generalitat

19/12/2022

Els joves rebran formació i treballaran en escoles de la ciutat durant un any realitzant tasques de suport com a auxiliars d’equipaments. Manresa va ser una de les ciutats que van acollir la prova pilot el 2020, amb la contractació de cinc joves extutelats que van donar suport a serveis municipals que havien augmentat la seva demanda amb la pandèmia. L’experiència laboral i la formació permeten als joves encarar millor el futur i accedir al mercat laboral amb més garanties.

L’Ajuntament de Manresa ha incorporat a la seva plantilla vuit joves extutelats i en risc d’exclusió social en el marc del Programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Durant un any, accediran a un contracte de treball a l’administració pública i rebran una formació en competències digitals bàsiques, que els permetrà encarar millor el futur i poder accedir al mercat laboral amb més garanties. Des de fa uns dies, els joves ja treballen en diferents escoles de Manresa realitzant tasques de suport com a auxiliars d’equipaments, amb una valoració inicial molt positiva.

 

Tot just iniciada la seva etapa com a treballadors, els joves han estat rebuts per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i per la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, en un acte que ha servit per donar-los la benvinguda a l’Ajuntament. És el segon cop que Manresa és receptora d’aquesta ajuda de la Generalitat. El 2020, la ciutat va ser una de les que van acollir la prova pilot, amb la contractació de cinc joves extutelats que van donar suport a serveis municipals que havien augmentat la seva demanda a causa de la pandèmia, amb uns resultats excel·lents.

 

L’alcalde de Manresa ha valorat molt positivament un programa que facilita als joves la seva primera experiència laboral, indicant que “la millor política social és poder accedir a un lloc de treball”, fet que promulga l’emancipació d’aquests joves, contribueix a ampliar la seva xarxa de suport en l’àmbit laboral i social i possibilita la construcció d’un projecte de vida. Per la seva banda, la regidora Cruz ha subratllat l’acompanyament que rebran per part d’una tècnica d’Ocupació, que permetrà als joves “establir un itinerari d’orientació i inserció laboral adequat a les necessitats de cadascú d’ells per tal que, a través de l’experiència que hagin adquirit aquí, puguin inserir-se després al mercat de treball”.

 

 

Dues persones més s’incorporen en el marc dels Plans d’Ocupació

 

En l’acte de benvinguda als joves com a nous treballadors, també s’han rebut dues persones que entraran a treballar a l’Ajuntament de Manresa en el marc dels Plans d’Ocupació. Es tracta de dues tècniques de grau mitjà que s’incorporaran a la regidoria del Centre Històric durant un període de sis mesos. A banda, també s’ha donat la benvinguda a nou personal funcionari interí: un tècnic de grau mitjà per a ProManresa i una administrativa per a Tresoreria i Gestió Tributària. Es tracta de dues places que ja existien i que estaven vacants.

 

 

*Peu de foto: els nous treballadors municipals durant la benvinguda que l'alcalde i la regidora els van fer al Saló de Sessions