Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

65 alumnes de 4t d'ESO de Manresa completen la seva formació al programa Laboràlia 2021-2022

31/05/2022

Aquest matí ha tingut lloc, al Saló de Sessions de l'Ajuntament, l’acte de cloenda del projecte Laboràlia, adreçat a alumnes de 4t d'ESO. L'objectiu és familiaritzart-los amb diferents oficis i que obtinguin el Graduat en Educació Secundària. Durant l'acte, els estudiants han rebut el diploma acreditatiu, en un acte presidit per l'alcalde, Marc Aloy Guàrdia.

 

Un total de 65 alumnes de segon cicle de secundària de Manresa han finalitzat amb èxit la seva formació al programa Laboràlia corresponent al curs 2021-2022. L’acte de cloenda d’aquest projecte ha tingut lloc aquest matí, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. El programa Laboràlia és impulsat per l'Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona.

L’acte ha comptat ha estat presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, el regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, i la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas. A banda dels alumnes reconeguts, hi ha assistit també el professorat i les persones implicades en el projecte, així com la regidora d'acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina.

Durant l’acte s'ha fet una valoració del curs i s'han lliurat els diplomes als alumnes d’una edició que ha comptat amb la participació de nou centres de secundària: Guillem Catà, Lluís de Peguera, Cal Gravat, Pius Font i Quer, Joviat, FEDAC,  Lacetània, Institut SIS i La Salle Manresa.

Josep Gili ha destacat que Laboràlia “és un projecte consolidat” que celebra la seva 19a edició i pel qual han passat des del 2002 uns 1.300 alumnes. Per al regidor d’Ensenyament, Laboràlia està molt ben valorat “tant pels continguts com per la seva metodologia”.  La regidora d’Ocupació Cristina Cruz ha felicitat l’alumnat per la seva “dedicació" i "esforç” i ha destacat que el programa “us ajuda a obrir la mirada per al vostre projecte vital o laboral”. Finalment, l’alcalde Marc Aloy ha agraït a l’alumnat i el professorat la feina feta al llarg del curs “d’un programa que us permetrà tenir eines per accedir de forma més fàcil al mercat laboral” i els ha animat “a mantenir la il·lusió i continuar estudiant per garantir-vos un futur millor”.    

 

Un programa que va començar a funcionar el 2002

Laboràlia és un projecte consolidat, que s’ha dut a terme des de l’any 2002 i en el qual han passat més d’un miler de joves. Facilita la transició de l’escola al treball o a altres tipus de formació als nois i a les noies de 4r d’ESO dels centres de secundària de Manresa. L’objectiu del programa és que l’alumnat que es troba en el darrer curs de l’ensenyament obligatori es familiaritzi amb diferents oficis i amb el mercat laboral, per tal d’assolir l’èxit educatiu, i que completin els estudis secundaris i obtinguin el graduat en ESO. 

 

Les activitats formatives que s'han realitzat al llarg del curs escolar s'han estructurat en dos blocs: orientació laboral-acadèmica i tastets d'oficis, que han inclòs administratiu-informàtica, perruqueria, arts, lampisteria, animació sociocultural, salut i imatge digital.

Aquest programa va ser impulsat per les  regidories d’Ensenyament i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manresa amb la voluntat d’aportar un recurs complementari als instituts de la ciutat. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’autorització del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Des del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) s’ha realitzat la coordinació i avaluació general del projecte juntament amb la secció d’Ensenyament. Les activitats, tallers i tastets s’han dut a terme en instal·lacions municipals i centres educatius: Centre Cívic Joan Amades, Casal de les Escodines i local del Gremi Artesà Comarcal de Perruqueries de Senyores i Estètica del Bages.