Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Inserlab 4.0 - Programa Bages Jove

BAGES JOVE: INSERLAB 4.0.

És un PROJECTE COMARCAL, impulsat per Fundació Ampans, Ajuntament de Manresa, Centre de Formació Pràctica Lacetània i Escola Joviat.

Neix amb la voluntat de millorar l'ocupabilitat de joves entre 16 i 29 anys inscrits a Garantia Juvenil, en situació d'atur (DONO), que no estiguin estudiant en l'actualitat cap formació reglada i que vulguin formar-se com a "Ajudant de cuina" o bé en el sector de la indústria 4.0 en  "Robòtica, impressió 3D, realitat augmentada i realitat virtual". 

Amb aquest projecte adreçat a 40 joves en total, s'han buscat les sinergies entre sectors més tradicionals com és l'Hoteleria i Restauració i els més innovadors com el de la Indústria 4.0 amb possibilitats de generar nous filons d'ocupació a la comarca, i amb la finalitat de formar a nous professionals amb les capacitats suficients per cobrir futures demandes de mercat i fomentar així el TALENT dels nostres joves.

Dins del programa es realitzen accions de formació professionalitzadora i d'orientació a través de la figura tutora, que farà l'acompanyament dels joves, així com mòduls d'emprenedoria i cooperativisme amb l'objectiu que finalment s'insereixin al món laboral i/o que retornin al sistema educatiu.

Mitjançant una metodologia pràctica i vivencial dos grups de joves rebran una formació específica segons el seu perfil: 

  • GRUP 1 (20 joves): Formació a mida: "Manteniment industrial 4.0: Impressió 3D, robòtica, realitat augmentada i realitat virtual" (390 h), amb possibilitat de pràctiques en empreses. 

    Entitat orientadora: Fundació Ampans / Entitat Formativa: Centre Formació Pràctica Lacetània

  • -GRUP 2 (20 joves): Certificat de professionalitat "Operacions bàsiques de cuina"(370h) amb pràctiques en empreses + 30 hores de formació en 3D aplicada a la restauració

 Entitat orientadora: Ajuntament de Manresa/ Entitat Formativa: Escola Joviat

Com a factor clau, els dos grups treballaran transversalment amb l'acompanyament d'un mentor expert, pensant, dissenyant i creant un PROJECTE COMÚ relacionat amb ambdós sectors, que esdevingui un producte/prototip endogen de la comarca i que tingui un impacte directe en el desenvolupament personal i professional dels propis joves i un impacte en el mateix territori. Aquest projecte comú el presentaran els mateixos joves en la "FESTA DEL TOMÀQUET DE MANRESA", esdeveniment agroalimentari d'importància a la comarca.

La propera convocatòria del programa BAGES JOVE INSERLAB 4.0  (conv. 2022 execució 2023) té previst una durada de 12 mesos , amb possible data d’inici al mes de gener de 2023En aquests moments s’ha presentat la sol·licitud i quedem a l’espera de la resolució per part de la Generalitat. 


Punts d'informació / inscripció:

AMPANS ACTIVA

C/Barcelona, 21 (Manresa)

Tel. 93.524.13.31

mail: inserció@ampans.cat

ProTreball

C/ Verge de l'Alba, 5-7 (Manresa)

Tel. 93.877.64.90

mail: protreball@ajmanresa.cat
Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat